Voerman schilderen in vijftig variaties

Schilders evenement op de IJsseldijk in Zwolle

De bekende IJssel-schilder Jan Voerman komt zaterdag 4 september 2021 tot leven als vijftig mensen op de rivierdijk in Zwolle het landschap van de IJssel gaan schilderen. 

Onder het motto ‘Vijftig variaties Voerman’ willen we met minstens vijftig mensen tegelijkertijd hetzelfde landschap vastleggen op het doek, met het zicht op Hattem. Iedereen die zin heeft om te schilderen is welkom, jong en oud. 

De schilderijen worden naderhand tentoongesteld als vijftig eigentijdse verbeeldingen van het IJssellandschap. 

Het schildersevenement is onderdeeel van de IJsselbiënnale en een initiatief van rivierliefhebber Wim Eikelboom, bekende van de podcast Rivierverhalen. De Zwolse kunstschilder Daniel Douglas is ambassadeur van het project.

Hij geeft een gratis workshop aan de deelnemers over de basis-principes van een landschapsschilderij. 

‘Met 50 Variaties Voerman vragen we aandacht voor de waarde van ‘t IJssellandschap.’

‘We moedigen hobbykunstenaars aan om mee te doen. Ze krijgen les in landschapsschilderen van Daniel Douglas. We willen laten zien dat de beleving van het landschap een grote variatie kent. Ieder beleeft op zijn of haar eigen manier de IJssel en dat wordt hopelijk zichtbaar in de schilderijen die worden gemaakt’, aldus Wim Eikelboom.

Het schildersevenement Vijftig Variaties Voerman is op zaterdagochtend 4 september op de IJsseldijk in Zwolle. Het schilderspaneel wordt beschikbaar gesteld door de organisatie. Voor een schildersezel en schildersspullen moet zelf worden gezorgd. 

Zin om mee te doen of meer weten? Stuur een bericht naar voerman@rivierverhalen.nl 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: