De burcht in Wedde

Onlangs zag ik deze prachtige foto’s van de burcht in Wedde rond 1905 gemaakt door Tonnis Post (1877-1930). Post is de fotograaf uit Winschoten die samen met huisarts Middendorp een indrukwekkende serie heeft gemaakt over de armoede in Westerwolde.

In deze periode woonden de familie Koning (voorouders van mijn over grootmoeder Eduarda Thalia Verkade – Koning) nog op de burcht. Mijn opa Jan Voerman Jr. is er nog op bezoek geweest en heeft het tekenboek van zijn oud tante Thalia Koning gebruikt als inspiratie voor het maken van de Verkade plaatjes.

2 gedachten over “De burcht in Wedde”

 1. Geachte lezer. Lees op uw website dat Jan Voerman Jr. op bezoek was op het huis te Wedde en daar het tekenboek van zijn oud tante Thalia Koning gebruikte als inspiratie voor zijn bijdrage aan de Verkadealbums. Weet u waar dit tekenboek zich bevindt en of daar ook planten tekeningen van Thalia Koning in staan? Schrijf een bijdrage voor een boek over het landschap van Westerwolde over kunstenaars die het landschap en de natuur van Westerwolde vastlegden.

  Met vriendelijke groet,
  Rob de Windt

  Like

  1. Dag mijnheer Windt

   Ik ben zelf ook op zoek naar die map met tekeningen. Waarschijnlijk ligt die bij familie. Ik wil hem ook gebruiken voor mijn familieverhaal over mijn (over-) grootouders Voerman en de families Verkade en Koning. Als ik de map vindt stuur ik een berichtje
   Peter Voerman

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: